Ga naar de inhoud

Evie biedt e-health in het netwerk

In de regio Midden-Brabant maakt PrimaCura GGZ gebruik van Evie. Evie staat voor ‘E-health Voor IEdereen’. Omdat de gehele regio gebruikmaakt van één platform hoeven patiënten, bij een doorverwijzing, niet opnieuw te beginnen met een module en kunnen gegevens onthouden worden. De patiënt blijft op deze manier toegang houden tot zijn of haar werk, modules, dagboeken en psycho-educatie.

 

Gebruikmaken van e-health als huisarts, POH-GGZ, POH-S, psycholoog of andere zorgprofessional?

> Neem contact op met Evie.
> Bekijk hier de veelgestelde vragen van zorgprofessionals over het gebruik van het e-healthplatform.
> Bekijk hier tips voor online modules, zelfhulptrainingen en dagboeken die POH-S kunnen inzetten.
> Tips & tricks voor het inzetten van e-health (Minddistrict).

Evie: het regionale e-healthplatform van Midden-Brabant

Evie heeft meerdere regionale platformen voor e-health, altijd in samenwerking met de regionale zorggroep. Het aantal patiënten dat gestart, geactiveerd en geholpen wordt met behulp van ‘blended care’ groeit snel (blended care is een combinatie van behandeling/begeleiding welke wordt versterkt door het gebruik van e-health). Dit sterk groeiende aantal is een gevolg van:

  1. Groei in het aantal huisartsenpraktijken, POH-GGZ en andere zorgaanbieders die met e-health werken;
  2. De gewenning van partijen met het inzetten van e-health;
  3. Het steeds beter binnen de huisartsenzorg passen van e-health.

Samenwerking

Aangezien ook PrimaCura GGZ een groot voordeel ziet in een e-healthplatform in Midden-Brabant voor het gehele netwerk, hebben wij onderzocht hoe we dit in de praktijk kunnen realiseren. Hiervoor hebben we, naast afspraken met zorgverzekeraars, goede afspraken gemaakt met Evie. Het afnemen van de modules via PrimaCura GGZ levert de regio meerdere voordelen op:

  • De hele regio (inclusief de kleinere (psychologen)praktijken) kan op deze manier meeprofiteren van schaalvoordelen, waardoor het inzetten van e-health aanzienlijk goedkoper wordt.
  • Door gezamenlijk op te trekken heeft PrimaCura GGZ een steeds sterkere stem om platformen en modules in te richten zoals dat binnen de huisartsenzorg het beste past.
  • Patiënten hoeven bij een doorverwijzing niet weer opnieuw te beginnen met een e-healthmodule en het invullen van hun gegevens. Geborgd door goede privacyregels werken alle zorgaanbieders namelijk samen op hetzelfde Evie-platform.