Meteen naar de inhoud

Kennismakingsbezoeken

We organiseren voor POH-GGZ regelmatig kennismakingsbezoeken met vrijgevestigden, BGGZ- en SGGZ-partners. Het doel is kennismaken met elkaar, maar ook met de organisaties en diens expertise. Zo kun je de patiënt naar de juiste behandelaar verwijzen. Zowel voor consultatie als werkbezoeken geldt dat er tijd in de agenda geblokt kan worden. Dit is in de financiering van het zorgprogramma meegenomen en gaat niet ten koste van productie.

Agenda

Bekijk onderstaand de agenda met de kennismakingsbezoeken. Je aanmelden voor een kennismakingsbezoek kan via de onderstaande button.

Thebe
Individuele thuisbegeleiding is er voor mensen met psychische problemen, niet-aangeboren hersenletsel of dementie en een verstandelijke of lichamelijke beperking. We nemen het met thuisbegeleiding niet over. Wel pakken we dát aan wat nodig is. Van begeleiding naar eigen regie in het huishouden tot vrijetijdsbesteding en hulp bij administratieve zaken. Soms gebruiken we beeldcoaching, bijvoorbeeld als sprake is van dementie of niet aangeboren hersenletsel. Aan de hand van de beelden geeft de begeleider thuis adviezen die direct te gebruiken zijn. Thebe is een onderdeel van MSS Tilburg in het samenwerkingsverband met GGZ, RIBW en Novadic.

Donderdag 30 november 2023
Tijd: 09.30 tot 10.45 uur
Locatie: Lage Witsiebaan 2A, 5042 DA Tilburg

Krachtcentrale 013
De Krachtcentrale 013 biedt diverse trajecten gericht op stressherstel en re-integratie in geval van ziekte. Ze bieden participatiebegeleiding, spoor 2 re-integratie, stressreductie en loopbaan oriëntatie. De Krachtcentrale 013 begeleidt mensen succesvol naar ‘een bestaan dat past’. Trajecten kunnen worden gefinancierd van het UWV, werkgever, de gemeente Tilburg. Speciaal voor POH’s organiseert de Krachtcentrale 013 in januari 2024 twee interactieve informatiebijeenkomsten, waarbij ook gerichte vragen over casuïstiek kunnen worden voorgelegd.

Datum: maandag 22 en 29 januari 2024
Tijd: 12.00 tot 13.00/13.30 uur
Locatie: Boomstraat 131, 5038GP Tilburg

Het Kiemuur: voor contact, steun of advies
Het Kiemuur is een wekelijkse bijeenkomst in de wijk, dicht bij bewoners. Een welkom steuntje in de rug voor een brede groep mensen met of zonder psychische kwetsbaarheid. Bezoekers vinden er een luisterend oor en erkenning voor hun verhaal. Er is geen wachtlijst of papiertje nodig, wie wil kan zo binnenwandelen. De kracht van het Kiemuur? De inzet van ervaringsdeskundigen. Zij hebben zelf ervaring in de psychiatrie, met verslaving en kwetsbaarheid. Zij delen hoe zij hun herstel hebben doorgemaakt en wat hen hielp in het proces. Dit wordt bespreekbaar gemaakt middels een thema, activiteit, spel of een goed gesprek. Ze bieden vanuit hun eigen ervaring begripvolle ondersteuning. Daarnaast biedt het Kiemuur herstelcurssen aan, organiseren we thema-avonden (o.a. over verslaving en naasten, rouw en verlies, gender en seksuele diversiteit) en organiseren we regelmatig een Levende Boeken-event waarbij de bezoeker geen boeken leest, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt waarmee we vooroordelen tussen mensen willen tegengaan.

Datum: dinsdag 23 januari 2024
Tijd: 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: Koningshaven, Kruisvaarderstraat 32c, Tilburg

Datum: maandag 5 februari 2024
Tijd: 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: online

R-newt
Het bijzondere talent dat iedere jongere heeft, is de basis van waaruit R-Newt werkt. Dit talent kan op veel terreinen liggen. Wij helpen de jongere het te ontdekken en te ontwikkelen, in plaats van te focussen op wat fout kan gaan. Daarvoor moeten we de jongere en zijn omgeving kennen. We gaan mee in die wereld: het gezin waarin hij/zij opgroeit, de straat, de school, de wijk. Door present te zijn, kunnen we ook snel de dialoog herstellen met bewoners als die overlast van jongeren ervaren. Jongeren en ouders die de weg naar zorg en hulpverlening niet vinden, kan R-Newt motiveren en begeleiden.

Datum: maandag 26 februari 2024
Tijd: 13.00 tot 14.00 uur
Locatie: Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg, bij het jongerencentrum

Sensualife
Sensualife Seksuologie en Mental Coaching is voor al jouw vragen over seksualiteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling, intimiteit en ouderschap en Body Positivity. Denk hierbij aan pijnklachten na de bevalling, maar ook aan een veranderde dynamiek tussen je partner en jou met de komst van een gezin, of juist vanwege het uitblijven van een gewenste zwangerschap. Vrouwen en moeders zetten zichzelf te vaak aan de kant voor iedereen en alles, maar we mogen veel meer in onze kracht gaan staan. Ik bekijk altijd de fysieke én mentale kanten van het vraagstuk, deze combinatie is vrij uniek. In mijn praktijk in Waalwijk help ik je graag de liefde voor jezelf te (her)vinden en een gezonde relatie op te bouwen met jouw seksualiteit én lichaam waarin jij je vrij voelt om te zijn wie je bent.

Datum: donderdag 29 februari 2024
Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Elzenweg 33D, Waalwijk

Datum: woensdag 7 februari 2024
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: online


Wil je als praktijk (GBGGZ of SGGZ) een kennismakingsbezoek organiseren of heb je vragen over een kennismakingsbezoek? Neem dan contact met ons op via Petra Geerts: p.geerts@nullpraktijksteun.nl of 088 – 201 38 24.