Ga naar de inhoud

PRO-RCH gaat verder onder de naam PrimaCura GGZ

  Verschillende jaren terug startten we met PRO-RCH als platform in de regio met een focus op de GGZ-problematiek. Vrijwel alle partijen uit Midden-Brabant die zich bezighielden en houden met het onderwerp GGZ, kregen een stoel in dit platform. Uit dit platform ontstond een convenant met als voornaamste doel: het creëren van een betere samenwerking tussen GGZ-partners.

  PRO-RCH als joint venture

  Even daarna, in 2015, werd PRO-RCH officieel opgericht als joint venture vanuit de naamgevers PrimaCura (voorheen: Zorggroep RCH Midden-Brabant) en Praktijksteun (voorheen: PRO Praktijksteun). Deze oprichting werd gedragen door een constructieve samenwerking met de zorgverzekeraars CZ en VGZ.

  De voornaamste redenen van de oprichting waren:

  • Het versterken van het GGZ-aanbod binnen de huisartsenzorg.
   Denk hierbij ook aan jeugd-GGZ, verslaving en (chronische) psychiatrie.
  • Het versterken van de samenwerking tussen de verschillende domeinen.
   Zoals tussen de gemeente, huisartsenzorg, generalistische Basis GGZ en de specialistische GGZ.
  • Het organiseren, implementeren en faciliteren van hulpmiddelen in de regio.
   Denk hierbij aan consultatiemogelijkheden, een e-healthplatform voor de regio en verwijsondersteuning.

  Tijd voor een nieuwe naam en uitstraling

  Waar de naam eerder goed aansloot, is dit nu niet meer het geval. De naam past niet meer bij de hedendaagse positionering van beide initiatiefnemers. Zowel Praktijksteun als PrimaCura hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld in kunde, kennis en diensten. Maar ook visueel: in huisstijl, logo en naamgeving. Ook PRO-RCH blijft zich ontwikkelen. We vonden het dan ook tijd om opnieuw te kijken naar de uitstraling van PRO-RCH.

  Passend bij de regio

  Wat we belangrijk vinden is dat PRO-RCH aansluit bij de regio. Met name qua visie en beleid, maar hoe mooi is het als deze aansluiting ook in de uitstraling van het logo en de naamgeving naar voren komt? In de regio is PrimaCura het herkenbare gezicht van de huisartsenzorg. En Praktijksteun sluit zich hier als uitvoerend partner op het gebied van GGZ volledig bij aan. De naam PRO-RCH wijzigt daarom in de naam die beter bij ons én de regio past: PrimaCura GGZ! En bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een nieuw logo:

  Met deze nieuwe naam, het nieuwe logo en de nieuwe uitstraling bekrachtigen beide partijen hun samenwerking én de maatschappelijke opdracht die PrimaCura GGZ (nog steeds) heeft: GGZ-zorg in Midden-Brabant goed organiseren, met de huisartsenzorg als vertrekpunt, maar met een breed blikveld over de hele GGZ-keten.