Ga naar de inhoud

Terugblik Netwerkbijeenkomst GGZ

    Op donderdag 5 oktober organiseerden we de regionale netwerkbijeenkomst in het Van der Valk Hotel te Tilburg. Naast ontmoeten, samenwerking en netwerken stond bij deze bijeenkomst het thema “Angst & trauma: de complexiteit van migratie” centraal. Een actueel thema dat leidt tot maatschappelijk en politiek debat, en die ook de zorgprofessional beroert en uitdaagt.

    Loes van de Langenberg-Bakx, klinische begeleider bij Psychotraumacentrum Zuid-Nederland, ging in op het onderdeel psycho-educatie over PTSS. Hoe kan je PTSS herkennen? Welke signalen zijn belangrijk om te weten en wat kan je daarmee? Ook gaf ze handvaten hoe je mensen kunt voorbereiden op traumabehandeling en hoe je zelf mensen kunt helpen die getraumatiseerd zijn.

    Jorin van der Jagt-Blokland, GZ-psycholoog bij Psychotraumacentrum Zuid-Nederland en klinisch docent bij de Universiteit Utrecht, ging in op de diepere laag van PTSS. Hoe beïnvloedt PTSS het systeem van de cliënt? Hoe werkt traumabehandeling? Hoe kun je traumasensitief werken met mensen met een migratiegeschiedenis? Wat doe je wel en wat doe je beter niet als je met hen in gesprek bent?

    We blikken terug op een inspirerende middag!