Ga naar de inhoud

Netwerkcafé GGZ: Verslavingszorg, in gesprek met een ervaringsdeskundige

    Wat een mooie opkomst hadden we tijdens ons tweede netwerkcafé GGZ! Met maar liefst 80 deelnemers kijken we terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. 

    Dit keer was het onderwerp: Verslavingszorg, in gesprek met ervaringsdeskundigen. Met speciale gasten Boris, Majid en Derek die hun aangrijpende levensverhalen met ons deelden. Hun kwetsbare verhalen en openhartigheid hebben ons geraakt en ons waardevolle inzichten geboden.

    Tijdens de bijeenkomst hebben we niet alleen geleerd over de persoonlijke ervaringen, maar hebben we ook praktische tips en handvatten gekregen voor in de spreekkamer. Een van de belangrijkste boodschappen die we hebben meegekregen is het belang van verbinding maken. Praat niet direct over de verslaving, maar maak tijd om de persoon te leren kennen. Kijk naar de persoon achter het probleem. Zoals een van de sprekers benadrukte: “Als je de drugs weghaalt, is het probleem nog niet opgelost.”

    Interessant was ook het inzicht dat Majid met ons deelde over de culturele aspecten binnen de verslavingszorg. Familie en het sociale netwerk spelen hier een cruciale rol, en het is van groot belang dat ook hier voldoende aandacht aan wordt besteed in de behandeling en begeleiding.

    Daarnaast zijn we gewezen op tal van zelfhulpgroepen die een waardevolle steun kunnen bieden aan mensen met een verslavingsprobleem.

    We willen alle sprekers, deelnemers en organisatoren bedanken voor hun bijdrage aan deze inspirerende avond. Laten we blijven streven naar een samenleving waarin we elkaar steunen, begrijpen en waar nodig de helpende hand bieden.

    We kijken uit naar ons volgende netwerkcafé en hopen je daar weer te mogen verwelkomen.