Meteen naar de inhoud

Terugblik op de netwerkbijeenkomst “Gezamenlijk Georganiseerde Zorg”

    We kijken terug op een geslaagde avond! Wat een mooie opkomst voor een eerste bijeenkomst. De deelnemers, meer dan honderd, waren zeer divers. Onder andere jeugdartsen, gemeenteambtenaren, psychologen, jeugdverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, POH-GGZ en psychiaters waren aanwezig. Allen werkzaam in de GGZ keten.

    Het programma startte met netwerken onder het genot van soep met een broodje. Er werden vele handen geschud en kennis en expertise uitgewisseld. Vervolgens trapte Rudolf Keijzer (operationeel directeur) af met een presentatie over PrimaCura GGZ (destijds nog bekend als PRO-RCH). Hij gebruikte hierbij de beeldspraak van een pitstop in de Formule 1 sport en kwam met een prikkelende stelling: “Als de patiënt de coureur is, heeft deze als doel om zo snel als mogelijk zijn/haar eigen rondes te rijden. Soms is daarbij hulp nodig. Het is dan aan het team om zó goed samen te werken dat de patiënt vlot weer op weg kan. Hierbij moet de patiënt kunnen vertrouwen op de goede afspraken tussen de kwalitatief hoogwaardige hulp- en zorgverleners.” Vertaald naar de GGZ zegt hij hiermee dat de kwaliteit van de individuele zorgverlener van hoog niveau is. Een grote verbetering is hierin niet zomaar te halen, wel in het samenwerken van en rondom het netwerk van de patiënt.

    Hierna ging de groep uit elkaar ging om naar de diverse workshops te gaan. Alle workshops werden goed bezocht. De workshops gingen over wachttijden, consultatie en casuïstiek, e-health, chronische psychiatrie, ADHD bij jeugd en POH-GGZ Jeugd. De deelnemers in de workshops waren gemêleerd van gezelschap en mede daardoor ontstonden er mooie gesprekken. Er zijn veel vragen gesteld, goede discussies kwamen op gang en we weten meer van elkaars werkwijze en expertise. De algemene deler is dat we elkaar vooral moeten blijven opzoeken om casuïstiek te bespreken, dit bevordert de samenwerking wat weer ten goede komt aan de cliënt met zijn of haar hulpvraag. Daarnaast zijn we op de hoogte gebracht van de pilots die in de regio draaien. En tot slot willen we met zijn allen de wachtlijsten inkorten, een ieder kan hier op zijn manier een steentje aan bijdragen.

    Iedereen bedankt voor het enthousiasme en we hopen jullie allemaal weer te zien op de volgende netwerkbijeenkomst (dinsdag 30 oktober 2018) waar we opnieuw verschillende inhoudelijke thema’s de revue laten passeren.