Ga naar de inhoud

E-healthweek 2020: Evie wordt gelanceerd in de gemeenten Goirle en Tilburg

  Van 27 januari tot en met 1 februari is het weer e-healthweek! Tijdens de e-healthweek vinden honderden activiteiten door het hele land plaats met het doel om e-health voor iedereen beschikbaar te maken.

  Wat doen wij tijdens de e-healthweek?

  Op 30 januari vindt tijdens deze e-healthweek dé officiële lancering van Evie plaats in de gemeenten Goirle en Tilburg. Evie staat voor ‘e-health voor iedereen’ en is een e-healthplatform dat vanaf 30 januari voor alle inwoners van de gemeente Goirle en Tilburg gratis en anoniem te gebruiken is. Evie is een initiatief van Praktijksteun en PrimaCura GGZ en wordt in samenwerking met de gemeenten Goirle en Tilburg mogelijk gemaakt.

  Wat biedt Evie?

  Evie biedt voor alle inwoners in de gemeenten Goirle en Tilburg online zelfhulptrainingen voor lichte psychische klachten. Ken je bijvoorbeeld iemand die moeite heeft met slapen of ontspannen? Ken je
  iemand die veel piekert? Ken je iemand die gezonder wil gaan leven of eten? Of wil je zelf aan de slag met één van deze onderwerpen? Evie kan je daarbij helpen!

  Doordat Evie ook het platform is waarvan huisartsen, praktijkondersteuners GGZ en andere professionals gebruik (kunnen) maken, is het mogelijk hen, zodra professionele hulp bijvoorbeeld gewenst is, ook toegang te geven tot iemands gegevens.

  Ben jij ook aanwezig bij de lancering van Evie?

  Op donderdag 30 januari wordt Evie gelanceerd door wethouder Marijo Immink van Gemeente Goirle en wethouder Rolph Dols van Gemeente Tilburg. Alle inwoners, hulpverleners, vrijwilligers en medewerkers van de gemeenten Goirle en Tilburg zijn hierbij van harte welkom. Er is een ervaringsdeskundige aanwezig en je kunt zelf een kijkje nemen op het platform. We starten om 13.30 uur in de Bibliotheek Wagnerplein in Tilburg.

  We hopen ook jou op 30 januari kennis te laten maken met Evie!